Om oss - En exklusiv modern second hand butik

Selected Vintage är ett företag som handlar med begagnade och preloved exklusiva varor. Vi har butik på Vendevägen 8 på Djursholms torg. Vi har även denna onlinebutik, www.selectedvintage.se,  där en del av vårt utbud finns till försäljning. Inlämning sker ifrån privatpersoner och samarbetspartners och vi säljer på kommission.

Vi vill skapa en upplevelse utöver det vanliga där varje vara är noga utvald. Det är också det som definierar Selected Vintage, den unika kombinationen av varor tillsammans med personlig shopping i vår butik på Djursholms torg. Här är det alltid lika spännande att inte veta vilka fynd man kan hitta just där och då eftersom sortimentet är i ständig förändring.

Vi garanterar äkthet för alla våra produkter, annars 100% pengar tillbaka. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga när de köper och säljer sina varor hos oss.

Vi kan kräva in kvitto eller underlag när en säljare lämnar in varan samt att vi gör en noggrann undersökning/kontroll av varan vid inlämning.

Selected Vintage Ctw AB (Ctw står för care to wear) grundades februari 2017.

Story

”Det började med ett par Italienska handgjorda skor jag fick av mina föräldrar som 7-åring. Där föddes drömmen! Jag var med från början till slut, jag fick välja material på sulan och färg på lädret.

Det var så spännande att få följa hela processen fram tills att de var klara för leverans. Det var där mitt stora intresse för mode och design växte fram. Jag blev kär i skorna och har dem kvar än idag.”

Jennie heter jag och är VD och grundare av Selected Vintage. Jag kommer från en entreprenörsfamilj där jag såg hur mina föräldrar jobbade hårt för att få livspusslet med företag och familj att fungera.

År 2000 började jag jobba på ett känt mediaförlag, blev kvar där i 16 år och jobbade på olika magasin med inriktning på mode och livsstil. Jag kände att jag hade hittat hem och trivdes bra.

Tanken om en egen butik var en dröm jag hade sen 7-åring och någonstans visste jag att jag en dag skulle förverkliga min dröm.

Januari 2017 tog jag tag i saken, teamade upp med min vän Anna och vi började brainstorma och kom fram till att det var en bra idé att starta en modern secondhandbutik med inriktning på välkända designers.

I Augusti 2017 slog vi upp portarna till butiken på Djursholms torg och 2019 lanserades vår webshop där en del av vårt utbud finns till försäljning.

Selected Vintage står för utvalda exklusiva varor från kända designers där vi med omsorg väljer ut och säljer på kommission det vi ser att våra kunder efterfrågar. Att handla secondhand är inte bara snällt mot plånboken utan det är även en fin gest mot vår planet. Att sedan våra kunder får glädjas av de varor våra leverantörer inte längre ser ett användningsområde för, det värmer verkligen i hjärtat! <3

Välkommen att besöka butiken på Djursholms torg eller besök vår webshop för att ta del av vårt unika koncept.