Köpvillkor

 1. Köp/beställningar webbshop
  Vid beställning träffas ett avtal om köp först när Selected Vintage Ctw AB, Organisationsnummer 559099-2482, har bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen skickas ut till angiven mejladress senast 24 timmar efter att beställning mottagits av Selected Vintage ctw AB.

Åldersgräns för distanshandelsköp är 18 år.

Selected Vintage reserverar sig från avvikelse i leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din order. Om Selected Vintage Ctw AB inte kan leverera enligt orderbekräftelse kommer du att kontaktas och ges möjlighet att justera eller annullera din order.

Får ni problem med er beställning kontakta oss: info@selectedvintage.se.

Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad.

Vissa föremål kan vara slutsålda innan utcheckning på grund av hög efterfrågan pga exklusiviteten i föremålet.

Försök till bedrägerier polisanmäls. Selected Vintage Ctw AB förbehåller sig även rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Varorna är second hand, visst slitage kan förekomma. Varorna säljs i befintligt skicka. Vi gör vårt bästa för att beskriva varans skick så korrekt som möjligt.

 1. Priser
  Samtliga priser från Selected Vintage Ctw AB är i svenska kronor. Vi tillämpar vinstmarginalbeskattning för begagnade varor eftersom vi säljer på kommission. Vi reserverar oss för eventuella prisfel och prisjusteringar.
 2. Betalningsalternativ/betalningsvillkor
  Du betalar med kreditkort vid utcheckning. När du betalar med kort hanteras betalningen av Shopify Payments för att garantera snabb och säker betalning. Kort som accepteras är VISA, Mastercard och American Express. Vi erbjuder även betalning via Klarna.
 3. Frakt och leveranser
  Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagar efter beställning. Alla beställningar skickas med Postnord till ditt närmaste utlämningsställe. Selected Vintage Ctw AB står för transportrisken, det vill säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss. 
 4. Ej uthämtade paket
  Selected Vintage Ctw AB debiterar 200 kr för ej uthämtade paket för att täcka våra kostnader. Om du har beställt en vara och ångrar dig efter att vi har skickat ut ditt paket måste du returnera paketet, för att inte bli debiterad 200 kronor. Du får tillbaka vad varan kostade dig, dock ej eventuella fraktavgifter.

Leveransförsening
Om leveranstiden mot förmodan skulle bli försenad får du som kund information om det och har också rätt att häva köpet utan extra kostnad.

Transportskada
Alla försändelser är transportförsäkrade Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad ska du reklamera detta utan dröjsmål till utjämnaren. Anmäl också transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till vår kundtjänst på mejla info@selectedvintage.se.

 1. Ångerrätt och öppet köp
  När du handlar på Selected Vintage Ctw AB webbshop har du alltid 14 dagars ångerrätt efter det att du tagit emot varan. Varorna skickas plomberade. Du är skyldig att återlämna varan i samma skick som du mottog den. Du får inte använda varan men självklart prova med försiktighet. Plomberingen och prisetiketter får inte vara borttagna vid retur. vid köp i vår fysiska butik eller upphämtning i vår fysiska butik så gäller ej distansavtalslagen och vi erbjuder således ej öppet köp då ni som kund kan kontrollera varan direkt.

 

 1. Returer
  Vid en eventuell retur kontakta alltid oss via e-post info@selectedvintage.se. Ange alltid ditt ordernummer och vilken vara du vill returnera.

Vi tar emot returer i vår butik på Vendevägen 8 i Djursholm inom 14 dagar efter du mottagit din vara.

 1. Reklamationer
  Om du vill reklamera en skadad eller felaktig vara ber vi dig att kontakta oss via e-post för vidare intstruktioner. Varorna är second hand, visst slitage kan förekomma. Varorna säljs i befintligt skick. Vi gör vårt bästa för att beskriva varans skick så korrekt som möjligt.
 2. Återbetalning
  Återbetalning görs efter att den vara som returnerats eller reklamerats, mottagits och godkänts som retur eller reklamation, av Selected Vintage Ctw AB. Återbetalning sker via Shopify Payments. Summan återbetalas alltid till samma konto eller kort som använts vid köpet inom 30 dagar.
 3. Skydd av personuppgifter
  Selected Vintage Ctw AB hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande bestämmelser i GDPR.

Vi samlar bara in nödvändig information för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig.

Vi delar inte ut dina uppgifter till tredje part om det inte krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig (exempelvis så får Postnord dina uppgifter för att kunna skicka hem varan till dig) och för att möta ställda lagkrav på bokföring.

Vi sparar bara den information som krävs enligt lag och för att kunna ge så bra service som möjligt. Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

För mer information se vår privacy policy.

 1. Giltighetstid och fel i publicering
  Vi reserverar oss för prisjusteringar, prisfel, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas.
 2. Force Majeure
  I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.